Cinci tipuri de dureri care reprezintă semnale de alarmă!

Cinci tipuri de dureri care reprezintă semnale de alarmă!

Durerea ce apare la nivelul organelor sau la nivelul anumitor zone ale corpului nu este niciodată normală și reprezintă de fiecare dată un semnal de alarmă, care poate indica prezența unei anumite afecțiuni. Unele din cele mai întâlnite tipuri de dureri sunt durerea abdominală, durerea de picioare, durerea de cap, durerea de șold și durerea de umăr. Atunci când se instalează durerea, consultul de specialitate este recomandat, pentru diagnosticare exactă. 

Dacă simți durere la nivelul corpului, ceea ce trebuie să știi este că aceasta indică de fiecare dată fie o funcționare necorespunzătoare a organului sau zonei respective, cât și o posibilă afecțiune ce s-a instalat.

Ce înseamnă când apare durerea abdominală?

Atunci când vorbim de durerea abdominală, este foarte importantă zona abdomenului care este afectată, precum și intensitatea durerii, alături de frecvența episoadelor de durere. Durerea poate fi acută sau cronică, ușoară sau difuză. În funcție de posibila afecțiune existentă, mai pot apărea și alte simptome, precum greață, modificări ale mișcărilor intestinale, transpirație excesivă. În unele cazuri, durerea abdominală poate reprezenta diferite traume, infecții sau chiar intoxicații alimentare. Printre afecțiunile posibile indicate de durerea abdominală se numără:

  • anexită
  • cistită
  • endometrioză
  • colită ulcerativă
  • apendicită
  • Boala Chrohn
  • colică renală sau biliară
  • hernie
  • pancreatită

Dacă apare acest tip de durere, este recomandat un consult de Medicină Internă, pentru a obține un diagnostic exact și un plan de tratament corespunzător.

Cauze pentru durerea de picioare

Cei mai mulți pacienți cred că durerea de picioare apare după efortul intens sau din cauza statului excesiv în picoare. Parțial adevărat. Durerea de picioare indică în majoritatea cazurilor o afecțiune, ce are nevoie de diagnosticare exactă. Cauzele acestui tip de durere pot fi afecțiuni precum: tromboză venoasă profundă, ateroscleroză, fibromialgie, insuficiență venoasă cronică, boală arterială periferică. În cazul copiilor, durerile de picioare pot fi dureri de creștere. Consultul de specialitate este recomandat pentru a preveni apariția complicațiilor grave.

Durerea de cap, simptom pentru aceste afecțiuni!

Durerea de cap poate indica multiple afecțiuni, de la hipertensiune arterială, aritmie cardiacă, până la diferite tipuri de anemii. În unele cazuri, durerea de cap este simptom specific pentru COVID-19. Pentru a putea elimina sau ameliora acest simptom, este nevoie de un consult de specialitate. Puteți exclude varianta contractării COVID-19 printr-un simplu test la domiciliu, fie că este vorba de RT PCR sau antigen. Centrul Medical Iowemed oferă acest tip de servicii la domiciliu. Pentru programări și detalii suplimentare, puteți apela 0241.962.

Durerile de umăr și de șold necesită consult

În funcție de intensitatea lor, durerile de șold și de umăr pot afecta viața pacientului, creând o stare accentuată de disconfort. Cauzele apariției acestora sunt multiple. De exemplu, durerile de umăr pot indica afecțiuni precum:

  • artrita reumatoidă
  • gută
  • neuropatie prin compresie
  • bursită
  • leziuni mecanice

Durerile de șold pot apărea la orice vârstă și apar în egală măsură la femei, cât și la bărbați. În unele cazuri, durerea este resimțită constant, alteori apare doar în repaus.  Frecvent, durerea de șold iradiază în alte părți ale corpului, precum picioare, zona inghinală sau coloana vertebrală. Inflamația paote fi o posibilă cauză a durerilor de șold, la fel și artrita reumatoidă sau luxația șoldului.

În oricare din aceste cazuri, consultul de specialitate este recomandat pentru diagnosticare exactă. Programează-te acum pentru o consultație la numărul de telefon 0241.962.