Ce este terapia Blu Room și ce afecțiuni poate trata?

Ce este terapia Blu Room și ce afecțiuni poate trata?

Terapia Blu Room este o metodă inovativă de terapie complementară și se bazează pe o tehnologie brevetată în Statele Unite ale Americii. Terapia constă în expunerea pacientului la raze ultraviolete (UV - B), pe o frecvență medicală și unde Theta. Acest tip de terapie stimulează asimilarea vitaminei D, considerată a fi esențială în procesul de vindecare și menținere a corpului în stare de sănătate. Terapia Blu Room poate ajuta la tratarea anumitor afecțiuni, printre care se numără și depresia sau anxietatea. De acum, poți beneficia de efectele terapiei Blu Room la Medicover Victoria, București.

Există multiple studii care atestă importanța vitaminei D în menținerea unui nivel optim al parametrilor în ceea ce privește sănătatea.

Ce rol are vitamina D?

Vitamina D are o influență enormă asupra funcționării celulelor, organelor și a întregului organism. Acest tip de vitamină este solubilă în grăsimi și are un rol vital în întărirea sistemului imunitar, precum și în sănătatea cardiovasculară și cea musculară. Vitamina D ajută la absorbția și utilizarea calciului și a fosforului la nivelul întregului corp, drept pentru care are și un rol esențial în menținerea sănătății oaselor.

Vitamina D se poate obține din alimentație, mai exact din alimente precum ouă, lapte sau pește gras. Corpul este capabil să producă și să sintetizeze singur vitamina D în urma expunerii la soare.

Un nivel optim al vitaminei D poate reduce considerabil riscul de apariție al unor afecțiuni ce pot duce la complicații grave, precum:

 • Scleroza multiplă
 • Atacul vascular cerebral
 • Osteoporoza
 • Tuberculoza
 • Astm
 • Hipertensiune arterială

Vitamina D și tensiunea arterială ridicată

În urma unor studii efectuate în Danemarca, a reieșit faptul că există o legătură între tensiunea arterială crescută și deficitul de vitamina D. Tocmai de aceea, este și recomandat ca această categorie de pacienți să suplinească aportul de vitamina D, mai ales în lunile de iarnă.

Terapia Blu Room poate fi o soluție eficientă, din acest punct de vedere. Te poți programa pentru o ședință la MEDICOVER VICTORIA, BUCUREȘTI

Colesterolul și vitamina D

Colesterolul are un rol important în formarea vitaminei D și a unor hormoni, cât și în ceea ce privește procesele metabolice ce se realizează la nivelul creierului. Un nivel mai ridicat al vitaminei D reduce cantitatea de colesterol rău (LDL) și reduce implicit riscul de boli cardiovasculare.

De asemenea, atunci când există o problemă în ceea ce privește absorbția colesterolului poate duce implicit la un deficit de absorbție a vitaminei D, aceste două procese fiind interconectate.

Terapia Blu Room poate ajuta la reducerea riscurilor asociate unui nivel ridicat de colesterol rău, prin stimularea producției și asimilării de vitamina D. Te poți programa pentru o ședință la MEDICOVER VICTORIA, BUCUREȘTI

Vezi mai multe despre: "De ce este important să ții colesterolul sub control?"

Diabetul și vitamina D

Diabetul este o afecțiune ce poate fi produsă implicit de lipsa vitaminei D. Vitamina D este cea care stabilizează procesul de metabolizare a zahărului în sânge, crescând sensibilitatea la insulină și activând anumite enzime din pancreas. Atunci când există un nivel optim al acestei vitamine, metabolizarea se poate realiza în condiții optime.

Există un studiu publicat în 2011 care atestă această legătură între deficitul de vitamina D și rezistența la insulină.

Soluția? Aceea de a crește nivelul de vitamina D, după efectuarea unei analize de sânge care să arate nivelul acestei vitamine la nivelul organismului. Ulterior, te poți progama pentru o ședință Terapia Blu Room.

Te mai poate ajuta și “Ce diete există pentru persoanele diabetice?

Demența, boala Parkinson scleroza multiplă și vitamina D

Vitamina D are un rol important și în ceea ce privește funcționarea sistemului nervos. Această informație este susținută de studii de specialitate, care arată o incidență mai mare a sclerozei multiple și demenței în țările în care lumina solară (soarele) nu este atât de prezentă sau vremea este mohorâtă.

Vitamina D ajută la remielinizare, ceea ce înseamnă un risc redus de instalare a sclerozei multiple. De asemenea, reprezintă un suport în formarea și susținerea funcționării corecte a conexiunilor neuronale, acesta fiind un aspect important în prevenirea bolii Parkinson sau a demenței. Mai mult decât atât, vitamina D ajută la formarea principalilor antioxidanți și reglementează manifestarea a peste 2.000 de gene. 

Te poți programa pentru o ședință la MEDICOVER VICTORIA, BUCUREȘTI https://programare.medicover.ro/terapia-blu-room

Ce este tehnologia/terapia Blu Room?

Conceptul Blu Room a fost dezvoltat în anii 1990 de către Johannes Fisslinger, fondatorul unei organizații non-profit numită "International Light Association" (ILA). În prezent, există mai multe centre Blu Room în întreaga lume, inclusiv în Statele Unite, Europa și Asia. La nivel de România, Medicover este primul furnizor de servicii medicale care dispune de o astfel de tehnologie.

Tehnologia Blu Room este o metodă de terapie complementară care utilizează o cameră specială, sub formă de cupola, în care există lămpi și oglinzi, lumina din încăpere fiind albastră. În încăpere există și difuzoare, care emit unde Theta, în scop medical.

Pacientul este întins pe un pat și este expus la raze ultraviolete timp de 20-30 de minute, în condiții de totală siguranță. Pentru o eficiență ridicată a tratamentului, sunt recomandate, în general, mai multe ședințe de terapie Blu Room

Luminile albastre și sunetele pe unde Theta sunt proiectate pentru a ajuta la inducerea unei stări de relaxare profundă și la reducerea stresului și a anxietății.

Te poți programa pentru o ședință la MEDICOVER VICTORIA, BUCUREȘTI https://programare.medicover.ro/terapia-blu-room

Ce afecțiuni pot fi tratate cu ajutorul terapiei Blu Room?

Terapia Blu Room poate ajuta în tratarea sau ameliorarea unei game largi de afecțiuni, printre care se numără:

 • Anxietatea și depresia
 • Deficitul de vitamina D3
 • Creșterea imunității
 • Stresul și oboseala
 • Insomnia
 • Durerea cronică
 • Artrita și alte afecțiuni inflamatorii
 • Fibromialgia
 • ADHD și alte probleme de atenție
 • Astmul și alte probleme respiratorii
 • Migrene și alte probleme de durere de cap
 • Traume și tulburări post-traumatice
 • Echilibru hormonal și digestiv
 • Boli oncologice
 • Inflamația tractului digestiv

Terapia Blu Room mai este recomandată și în recuperarea pacienților după accidentări, traumatisme, intervenții chirurgicale și infecții respiratorii acute. De asemenea, o procedură terapeutică de Blu Room echivalează cu administrarea a 10,000 – 30,000 UI de Vitamina D pe cale orală.

Tehnologia Blu Room nu trebuie să înlocuiască tratamentele medicale tradiționale, fiind o terapie complementară.

Terapia Blu Room la Medicover Victoria, București

De acum, terapia Blu Room este disponibilă în cadrul Medicover Victoria, București.

Primul pas spre a obține rezultatele dorite este programarea unei consultații medicale inițiale. Pe baza rezultatelor, medicul va recomanda un plan personalizat de terapie. Programează-te aici.