SERVICIU NOU! Două tipuri de testări SARS COV 2 la domiciliu!

SERVICIU NOU! Două tipuri de testări SARS COV 2 la domiciliu!

Pentru a veni în ajutorul pacienților noștri, Centrul Medical Iowemed Medicover oferă posibilitatea de a efectua testări SARS COV 2 la domiciliu. Sunt două teste ce pot fi efectuate în cadrul acestui serviciu, și anume testul REAL TIME PCR pentru diagnosticarea SARS CoV 2 și testul Anticorpi IgG și IgM SARS COV 2. Dacă ești diagnosticat COVID-19 și ai nevoie de recoltare analize la domiciliu, te putem ajuta!

Recoltarea de analize la domiciliu este un serviciu dedicat pacienților care au COVID-19 și au nevoie de analize suplimentare de laborator, pentru monitorizarea modului în care funcționează sau este afectat organismul.

Ce reprezintă testul RT PCR pentru diagnosticarea SARS COV 2?

Real Time PCR este un test molecular care  infirmă sau confirmă infectarea cu SARS CoV 2, evidențiind virusul prin amplificarea materialului genetic viral.

Testarea se realizează prin exsudat nazal/ faringian sau nazofaringian. De aceea, persoanele care doresc să facă această testare trebuie să aibă în vedere că prelevarea trebuie efectuată înainte de a se spăla pe dinți, de a mânca sau de a consuma lichide. Testul poate fi efectuat și la 4 ore după aceste acțiuni.

Un test cu rezultat pozitiv arată că persoana are o infecție activă, pe care o poate răspândi. Acest tip de test evidențiază virusul chiar și la persoane fără simptome.

Recomandăm efectuarea acestui tip de test următoarelor categorii de persoane:

 • Persoane care au luat contact cu pacienți confirmați SARS CoV 2
 • Persoane expuse infectării, prin natura meseriei
 • Persoane care doresc să își reia activitatea profesională
 • Persoane care trebuie să se deplaseze în afara țării
 • Femei însărcinate
 • Persoane supuse unui transplant și celor care fac hemodializă
 • Pacienți cu afecțiuni oncologice

 Testarea RT PCR se efectuează DOAR DACĂ aveți motive întemeiate, adică fie vă încadrați într-una din categoriile de mai sus, fie prezentați simptome specifice asociate.  

Ce reprezintă testul IgG SARS COV 2?

Acesta este un test serologic care arată dacă ați luat contact cu acest virus și ați dezvoltat anticorpi, indiferent dacă ați prezentat simptome specifice infecției sau nu. Testul presupune recoltarea de sânge. Acesta poate detecta prezența anticorpilor IgG, pe care organismul îi produce ca răspuns la infecția cu virusul. Testul are o acuratețe de 99%, poate fi efectuat oricând.

Această testare este recomandat a fi efectuată la 6 zile de la debutul simptomelor clinice, mai ales în cazul persoanelor care știu că au fost contacți ai unor persoane infectate cu Covid-19 și nu au dezvoltat forme caracteristice acestei boli .

Testul  poate indica dacă infecția a fost recentă (dacă IgG sunt pozitive) sau dacă infecția este mai îndepărtată (IgM negativ și IgG pozitiv). Acest tip de test nu poate indica dacă persoana s-a recuperat complet sau care este nivelul anticorpilor, pentru care este nevoie de testare specifică ( testul ELISA).

În concluzie, testarea IgG SARS CoV 2 nu vă poate spune dacă sunteți infectat sau nu cu virusul, ci doar dacă organismul dumneavoastră a dezvoltat anticorpi specifici.

Ce sunt anticorpii IgG și IgM?

În momentul contactării unui nou virus, există două tipuri de răspunsuri imunitare ale organismului: răspunsul imunitar înnăscut și cel adaptitv. Răspunsul imunitar înnăscut este răspunsul organismului la orice tip de infecție, interferonii produși inhibând replicarea virusului.  Răspunsul imunitar adaptiv este răspunsul specific infecției, care se declanșează după 6-8 zile și implică două tipuri de celule, celulele T și B. 

Celulele T recunosc celulele infectate cu SARS CoV 2, iar celulele B produc două tipuri de anticorpi specifici virusului:

 1. IgM – primul tip de anticorpi produși care dispar după câteva săptămâni
 2. IgG – anticorpii care sunt produși la câteva zile mai târziu și care pot rămâne în corp luni – ani.

 

ACUM și la domiciu!

Centrul Medical Iowemed Medicover facilitează efectuarea acestor teste la dumneavoastră acasă, fără deplasare la clinica noastră! În acest fel, riscul de contagiune este redus la minim. Puteți elimina grijile privind infectarea cu noul coronavirus printr-un singur telefon! .

Care este procedura prin care puteți beneficia de testare la domiciliu?

 1. Apelați 0241.962 și menționați ce tip de testare doriți
 2. O echipă atent pregătită de specialiști se vor deplasa către domiciliul dumneavoastră, pentru a face prelevarea de sânge și sau exsudat faringian
 3. Prelevarea durează maxim 2 minute, iar probele sunt transportate în condiții de maximă siguranță.

Cât costă?

Testare Real Time PCR : 340 lei CLINICĂ și 380 lei DOMICILIU

Testare anticorpi IgG și IgM  : 145 lei CLINICĂ și DOMICILIU

Recomandăm efectuarea ambelor categorii de teste pentru rezultate maxime.


Suntem alături de tine și îți dorim să îți fie bine! Asigură-te acum că totul este în regulă cu sănătatea ta, protejează-te pe tine și familia ta!