SERVICIU NOU! Testări SARS COV 2 la domiciliu!

SERVICIU NOU! Testări SARS COV 2  la domiciliu!

Pentru a veni în ajutorul pacienților noștri, Centrul Medical Iowemed Medicover oferă posibilitatea de a efectua testări RT PCR pentru diagnosticarea SARS COV 2, la domiciliu. Dacă ești diagnosticat COVID-19 și ai nevoie de recoltare analize la domiciliu, te putem ajuta!

Recoltarea de analize la domiciliu este un serviciu dedicat pacienților care au COVID-19 și au nevoie de analize suplimentare de laborator, pentru monitorizarea modului în care funcționează sau este afectat organismul.

Ce reprezintă testul RT PCR pentru diagnosticarea SARS COV 2?

Real Time PCR este un test molecular care  infirmă sau confirmă infectarea cu SARS CoV 2, evidențiind virusul prin amplificarea materialului genetic viral.

Testarea se realizează prin exsudat nazal/ faringian sau nazofaringian. De aceea, persoanele care doresc să facă această testare trebuie să aibă în vedere că prelevarea trebuie efectuată înainte de a se spăla pe dinți, de a mânca sau de a consuma lichide. Testul poate fi efectuat și la 4 ore după aceste acțiuni.

Un test cu rezultat pozitiv arată că persoana are o infecție activă, pe care o poate răspândi. Acest tip de test evidențiază virusul chiar și la persoane fără simptome.

Recomandăm efectuarea acestui tip de test următoarelor categorii de persoane:

  • Persoane care au luat contact cu pacienți confirmați SARS CoV 2
  • Persoane expuse infectării, prin natura meseriei
  • Persoane care doresc să își reia activitatea profesională
  • Persoane care trebuie să se deplaseze în afara țării
  • Femei însărcinate
  • Persoane supuse unui transplant și celor care fac hemodializă
  • Pacienți cu afecțiuni oncologice

 Testarea RT PCR se efectuează DOAR DACĂ aveți motive întemeiate, adică fie vă încadrați într-una din categoriile de mai sus, fie prezentați simptome specifice asociate.  

Care este procedura prin care puteți beneficia de testare la domiciliu?

  1. Apelați 0241.962 și menționați ce tip de testare doriți
  2. O echipă atent pregătită de specialiști se vor deplasa către domiciliul dumneavoastră, pentru prelevarea de exsudat faringian
  3. Prelevarea durează maxim 2 minute, iar probele sunt transportate în condiții de maximă siguranță.

Cât costă?

Testare Real Time PCR : 270 lei CLINICĂ și 270 lei domiciliu ( cu mențiunea că la prețul testului se adaugă și costurile privind deplasarea, adică 66 lei )

*informatii actualizate frecvent


Suntem alături de tine și îți dorim să îți fie bine! Asigură-te acum că totul este în regulă cu sănătatea ta, protejează-te pe tine și familia ta!