Politica de confidentialitate

Politica de confidentialitate

1. Definitii

Securitatea – Masurile de securitate a datelor cu caracter personal sunt stabilite astfel incat sa confere un nivel adecvat de protectie a acestora;

Informarea – Informarea persoanelor cu ale caror date, S.C. IOWEMED S.A. intra in contact, se face de catre institutia ce prelucreaza datele personale vizate. Politica referitoare la securitatea datelor din cadrul S.C. IOWEMED S.A. este afisata pe site-ul: www.iowemed.ro;

NotificareaS.C. IOWEMED S.A. notifica in scris Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal, cu privire la categoriile de date prelucrate;

Confidentialitatea – Persoanele care prelucreaza datele cu caracter personal sau care intra in contact cu astfel de date, au prevazute responsabilitati specifice in fisa postului, iar in contractul individual de munca exista anexa cu privire la clauza de confidentialitate, cuprinsa si in Regulamentul de Ordine Interioara al societatii. Persoana imputernicita are obligatia de a actiona doar in baza instructiunilor primite de la operator.

Datele cu caracter personal sunt colectate numai in scopuri determinate, explicite si legitime, iar prelucrarea ulterioara nu va fi incompatibila cu aceste scopuri.

Datele cu caracter personal ce fac obiectul prelucrarii sunt adecvate, pertinente si neexcesive prin raportare la scopul in care sunt colectate.

Datele cu caracter personal care fac obiectul prelucrarii sunt exacte si, daca este cazul, actualizate.

Datele cu caracter personal nu se stocheaza pentru o perioada mai lunga decat este necesar pentru realizarea scopurilor in care au fost colectate.

Datele cu caracter personal se prelucreaza in conformitate cu drepturile persoanei vizate. Persoanele ale caror date sunt prelucrate, au dreptul de a obtine de la S.C. IOWEMED S.A., la cerere si in mod gratuit, rectificarea, actualizarea, blocarea sau stergerea acestora, in masura in care prelucrarea nu este conforma cu Legea 677/2001 sau datele sunt incomplete ori inexacte.

Se iau masurile tehnice si organizatorice adecvate pentru protejarea datelor cu caracter personal impotriva distrugerii accidentale sau ilegale, pierderii, modificarii, dezvaluirii sau accesului neautorizat.

Datele cu caracter personal incidente indeplinirii contractelor la care S.C. IOWEMED S.A. nu pot forma obiectul unui transfer catre terti. Informatiile inregistrate si stocate sunt destinate utilizarii de catre Operator si sunt comunicate numai urmatorilor destinatari, cu consimtamantul persoanei vizate: persoana vizata, imputernicitul operatorului, partenerii contractuali ai operatorului si alte companii din acelasi grup cu operatorul. Autoritatile publice centrale si locale carora li se comunica aceste informatie, in cadrul unei competente speciale de ancheta, nu vor fi considerate ca destinatari si, in consecinta, nu este necesar consimtamantul persoanei vizate (de exemplu: instante de judecata, procurori, organe de urmarire penala etc.).

Persoana vizata are dreptul de a se opune in orice moment, din motive intemeiate si legitime, ca datele care o vizeaza sa faca obiectul unei prelucrari, cu exceptii prevazute de lege. In caz de opozitie justificata, prelucrarea datelor nu mai poate viza datele in cauza. De asemenea, persoana vizata are dreptul de a se opune, in orice moment si cu titlu gratuit, fara nicio justificare, ca datele care o vizeaza sa fie prelucrate in scopuri de marketing direct, in numele Operatorului sau tertului sau sa fie dezvaluite unor terti. Pentru acest lucru, persoana vizata se va adresa cu o cerere scrisa, datata si semnata, iar masurile luate de catre Operator vor fi comunicate in 15 zile de la data cererii.

2. Politica de securitate a prelucrarii datelor cu caracter personal

Datele personale ale fiecarui Utilizator si/sau Cumparator sunt confidentiale si vor fi folosite de catre societatea comerciala S.C. IOWEMED S.A. numai in scopul declarat al acestui site (informare, vizitare, exprimare de opinii), cu respectarea dispozitiilor Legii nr. 677/2001 pentru protectia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date. Societatea noastra se obliga sa nu furnizeze, direct sau indirect, aceste date unei terte persoane, in afara de exceptiile reglementate si prevazute de lege.

Datele personale ale utilizatorilor se stocheaza intr-o baza de date, protejata cu user si parola. De asemenea, datele de conectare ale clientilor pe site sunt stocate criptat in aceasta baza de date. Accesand aplicatia, utilizatorii au posibilitatea de a-si edita propriile date personale, neavand acces la datele personale ale celorlalti utilizatori.

Orice incercare de accesare a datelor personale ale utilizatorilor site-ului constituie infractiune si se pedepseste ca atare.

3. Model nota de informare privind protectia datelor personale

Conform cerintelor Legii nr. 677/2001 pentru protectia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date, modificata si completata si ale Legii nr. 506/2004 privind prelucrarea datelor cu caracter personal si protectia vietii private in sectorul comunicatiilor electronice, S.C. IOWEMED S.A. are obligatia de a administra in conditii de siguranta si numai pentru scopurile specificate, datele personale pe care ni le furnizati despre dumneavoastra, un membru al familiei dumneavoastra ori o alta persoana. Scopul colectarii datelor este: reclama, marketing si publicitate.

Informatiile inregistrate sunt destinate utilizarii de catre operator si sunt comunicate numai urmatorilor destinatari: persoanei vizate, reprezentanti legali ai persoanei vizate, imputernicitul operatorului, alte companii din acelasi grup cu operatorul. Conform Legii nr. 677/2001, beneficiati de dreptul de acces, de interventie asupra datelor, dreptul de a nu fi supus unei decizii individuale si dreptul de a va adresa justitiei.

Totodata, aveti dreptul sa va opuneti prelucrarii datelor personale care va privesc si sa solicitati stergerea datelor. Pentru exercitarea acestor drepturi, va puteti adresa cu o cerere scrisa, datata si semnata la sediul S.C. IOWEMED S.A. De asemenea, va este recunoscut dreptul de a va adresa justitiei. Daca unele din datele despre dumneavoastra sunt incorecte, va rugam sa ne informati cat mai curand posibil.