O noua abordare terapeutica pentru afectiunile cronice

In prezent, cauzele multora dintre afectiunile cronice nu sunt inca clare. Se stie ca multe dintre aceste boli implica procese inflamatorii cronice, care, potrivit dezbaterilor stiintifice curente, pot fi cauzate inclusiv de anumite alimente.
 
Simptome cum ar fi:
  • balonare, flatulenta, constipatie, diaree, colon iritabil
  • variatii mari de greutate, obezitate
  • dureri persistente de cap, migrene
  • dureri articulare
  • oboseala frecventa dupa mese
  • sindromul oboselii cronice, epuizare
  • eritem, diferite eczeme recurente, dermatita atopica
 
Toate pot fi indicii ale influentei alimentelor in declansarea unor tulburari cronice.

Inflamatia cronica apare doar in conditiile in care anumiti anticorpi sunt prezenti in organism; identificind clar respectivii anticorpii, avem o indicatie a unei reactii imunologice la acele alimente care sunt cauza procesului/proceselor inflamatorii.
Cu alte cuvinte, o reactie alergica a organismului poate declansa un proces inflamator cronic. O asemenea reactie alergica se numeste alergie alimentara de tip III, sau alergie alimentara intirziata.Este foarte important intelegerea diferentei dintre o alergie alimentara clasica de tip I si o alergie alimentara de tip III.
 
O alergie alimentara de tip I este caracterizata de aparitia imediata a unor reactii severe, ca umflarea buzelor si a gitului, dispnee, atacuri de stranut si/sau eruptii pe piele. Reactia apare la scurt timp dupa ingerarea alimentului incriminat si astfel identificarea acestui tip de alergie este relativ usoara.Spre deosebire de alergia de tip I, simptomele alergiilor alimentare de tip III sunt foarte diverse si adesea apar doar la citeva ore sau chiar zile de la consumarea alimentului respectiv.
 
Cum se identifica o alergie alimentara de tip III?
 
Daca exista suspiciunea ca o alergie alimentara ar putea fi cauza problemelor de sanatate, atunci efectuarea unei analize de singe ar putea aduce informatii importante in aceasta privinta.
In alergia alimentara de tip III, corpul dvs produce anticorpi IgG. Detectarea anticorpilor necesita analiza singelui. Proba de singe este analizata pentru identificarea si titrarea anticorpilor specifici IgG la alimente, prezenti in singe. Pentru a identifica alimentul sau alimentele “incriminate” este ideala testarea unui numar mare de alimente pentru IgG, pentru a nu le scapa din vedere pe cele importante.
 
Testul Imupro 300
Testul Imupro300 este o analiza de singe capabila sa detecteze anticorpii de tip IgG la aproximativ 300 de alimente sau componente alimentare. Analiza de singe determina asadar doar alimentele la care anticorpii IgG sunt prezenti in organism. Aceasta infomatie permite modificarea dietei in vederea evitarii tuturor acestor alimente. Numai atunci, conexiunea posibila intre boala cronica si alimentele respective poate fi demonstrata. 

Mai multe informatii se pot afla de pe site-ul www.imupro300.ro.
 
Este important de retinut ca testul Imupro300 nu testeaza alergia alimentara de tip I (mediate de anticorpi de tip IgE) si nici intoleranta la lactoza,fructoza sau histamina, care au alte mecanisme de reactie.