Noutati si Oferte

Fii la curent cu cele mai noi stiri si evenimente medicale!

Impreuna putem invinge dependenta!

Dependenta are multiple forme, dar indiferent de forma de manifestare, aceasta ramane o problema cat se poate de actuala. Dependenta nu tine cont de varsta, cu toate ca incidenta este mai mare in randul tinerilor atunci cand vine vorba de stupefiante, de exemplu. Depistata si constientizata la timp, ea poate fi tratata. 
 
 
Acesta a fost si subiectul expus in cadrul evenimentului “Ziua Portilor Deschise”, organizat de Centrul Equitas la finalul saptamanii trecute, eveniment la care a participat si Dr. Cristina Bunda, coordonator Departament de Urgenta din cadrul Centrului Medical Iowemed. 
 
Dr. Cristina Bunda a vorbit celor prezenti la eveniment despre faptul ca numarul persoanelor dependente care se prezinta in Departamentul de Urgenta al Centrului Medical Iowemed creste de la an la an. Acestia se prezinta cu simptome si complicatii multiple,  printre care se numara si tulburarile cardio-respiratorii. 
Ceea ce este ingrijorator, dincolo de faptul ca incidenta dependentei in randul tinerilor a crescut, este si faptul ca odata cu aceasta a crescut si incidenta infarctului miocardic in randul persoanelor tinere, lucru asupra caruia dr. Cristina Bunda trage un semnal de alarma.
 
Din fericire, eforturile in tratarea persoanelor dependente sunt cumulate, iar din acest punct de vedere Centrul Medical Iowemed a colaborat intotdeauna foarte bine cu Centrul Equitas, locul in care persoanele cu dependente de orice tip gasesc o rezolvare pentru problema lor prin terapii alternative, cum ar fi meloterapia.
 
Potrivit dnei Mariana State, coordonator al Centrului Equitas, pana acum au fost tratate 44 de persoane in cadrul centrului, dintre care 31 sunt deja abstinente. La nivel de familii, 170 au primit consiliere in decurs de un an jumatate.
Ne bucuram ca am putut lua parte la acest eveniment si speram ca impreuna cu reprezentantii Centrului Equitas sa invingem dependenta si sa ajutam toate persoanele care ne trec pragul, pentru ca Iowemed ramane “Locul unde iti regasesti sanatatea”.